Vikten av vänskap märks bra i Corona tider, tycker jag

Eller vad tycker ni?

Nu kommer ett ganska personligt blogginägg, men med ett viktigt budskap; nämligen hur viktigt det är med ett socialt nätverk runt sig.

Efter att ha varit en rätt aktiv person före Coronan började ”stöka om” i samhället, så blev det helt plötsligt att börja vara mer eller mindre i hemknutarna. Ja, eller åtminstone tänka efter flera gånger, innan jag åker någonstans. Vart kan man åka? Vem kan man umgås med?

Jag har alltid funnit mig som en psykiskt stark person. Enda tills Coronan steg in i mitt liv och började ”möblera om” mitt rätt ”prima” liv. Ett liv som, som sagt, var fyllt med aktiviteter och socialt umgänge.

Nu det senaste året har mitt psykiska mående svajat en del(dock inte så riktigt farligt, vilket jag är tacksam för..) Men vet ni varför det har hållit sig på en rätt bra nivå i alla fall? Jo, det är tack vare mitt sociala nätverk med vänner, familj och andra bekanta. Så det är sällan jag känner mig riktigt ensam. Ensam känner jag mig ur den synvinkeln att jag inte kan umgås ”på riktigt” med mitt nätverk; gå på restaurang, resa, delta i möten/skolningar irl o.s.v. Tur i alltihop är i alla fall de möjligheter som finns nu att delta i diverse möten/skolningar online.

Vad vill jag har sagt med det här inlägget? Jo, var rädd om er och era nätverk. Håll fast vid dem så gott det går, så får vi hoppas att vi så småningom kan börja träffas irl också. Och har ni någon i er bekantskapskrets som har funktionsnedsättning, var extra måna om de personerna. För de kan ha det ännu tuffare nu än vad de hade det före Coronan, då de eventuellt måste vara extra försiktiga med vem de umgås med eller t.o.m måste vara bara inomhus. Men då kanske ni tänker att de har sina personliga assistenter och/eller vårdare eller familj, att umgås och prata med? Men, nej, det är inte samma sak. Åtminstone för min del är det inte/har det inte varit samma sak att umgås med mina personliga assistenter och familj, som med andra personer.

Vill ni ta del av mina erfarenheter av vänskap, eller höra annat som har att göra med leva med en funktionsnedsättning? Jag ställer gärna upp som föreläsare och berättar om erfarenheter ur eget liv. Som det är nu, så är det dock endast online föreläsningar/gruppdiskussioner jag kan ställa upp på. Hör av er så funderar vi över vad ni vill att jag berättar om!

Nu önskar jag alla en fin vecka!

Lämna en kommentar