Erfarenhetsuppdrag: Rullstolsbana

Då jag arrangerar rullstolsbanan, så strävar jag efter att ha två olika storlekar på rullstolar.

Så var det dags att vara på ett erfarenhetsuppdrag igen. Det kändes extra trevligt att vara med konfirmand ungdomar häromkvällen i fint väder, efter att uppdragen har lyst med sin frånvaro nu en tid p.g.a pandemin.

Som sagt, det var en grupp blivande konfirmander som fick prova på att köra rullstol, både på asfalt, i gräs och i liten uppförsbacke. Dessutom gick banan runt ett stort område, så det gällde också att svänga rullstolen på ett ställe. Och om jag förstod ungdomarna rätt, så var inte det så lätt.

Under tiden de provade köra rullstolen, så blev det en del fina diskussioner. Bl.a diskuterade vi om fördomar som kan förekomma då man har en funktionsnedsättning.

Som sagt, både jag och min personliga assistent trivdes under den här kvällsstunden, och det hoppas jag att ungdomarna gjorde också 🙂

Vill du och någon grupp(minst 5 personer, och enligt pandemi restriktionerna som råder på det aktuella tillfället), också prova att köra rullstol? Hör av dig så bokar vi in en tid. Det går att göra upp banan både utom- och inomhus.

”Tröskeln”

Lämna en kommentar