Mina tankar kring Halloween

Idag tänkte jag dela med mig lite av mina tankar angående Halloween helgen. Det är en helg som många har delad åsikt om. Jag själv gillar den inte alls, måste jag säga, oavsett vilken helg den firas(vilket också är en sak som flera inte riktigt vet när den infaller, så även jag).

Så även jag..men, som sagt så skulle Halloween helgen skulle inte alls behövas om man frågar mig. I en värld där vi lever i en hel del psykisk ohälsa bland folk, så hjälper inte Halloween oss att må bättre(speciellt barnens liv kan börja präglas av vad de upplever under Halloween helgen, och det är kanske lite onödigt, eller?).
Pia Qvist skriver bra och tänkvärt inlägg i sin blogg Atelje Skogslyckan angående helgen: Atelje Skogslyckan Och hon är långtifrån ensam med sina tankar.. Hos många som haft/har ett tufft liv, så innebär den här helgen ännu mera tråkigheter i form av t.ex. minnen, då man ser figurer med t.ex. otäcka ansiktsmasker. 

Jag fördömer inte heller någon, alla får ha sina egna åsikter angående allt. Men, snälla, ha lite förståelse också för dem som av en och annan orsak inte gillar den här helgen. Som har svårt med den p.g.a ens livserfarenheter. Tänk efter före ni säger åt en person i stil med..”Men Halloween är ju inte så farligt..värre saker finns..” Du vet inte vad den personen gått/går igenom…

2 reaktioner på ”Mina tankar kring Halloween”

  1. Halloween infaller alltid 31.10, allhelgona mellan 31.10-6.11.
    Jag har själv växt upp med att halloween firats hemma, och har alltid särskiljt halloween och allhelgona. Tycker att halloween inte behöver vara skrämmande med blod och masker utan mer maskerad och höstmys för att ljusa upp höstmörkret.
    Är ju lite liknande med påskhäxor och påsken

Lämna en kommentar