Om mig

Jag är en kvinna i mina bästa år, lite över 40 år, som är född med ryggmärgsbråck
vilket innebär att jag är förlamad från midjan och ner. Jag fick min första rullstol då jag var 6 år. Före det så rörde jag mig på golvet eller så bar man mig. Till min familj hör mamma och två syskon och så bor jag med två kattfröknar.

I min omgivning har funnits och finns ännu personer med alkoholmissbruk, vilket ibland gör livet lite mera tufft för mig.

Mitt liv har inte varit någon dans rosor hela tiden, men med lite extra envishet och en stödjande familj och vänner, så har jag tagit mig fram i livet med ganska stor positivitet.

År 2015 fick jag tips om att gå en utbildning till Erfarenhetsexpert inom psykisk ohälsa och missbruk vid sjukvårdsdistriktet, vilket jag nappade på. Orsaken till varför jag gick utbildningen är att jag vill berätta om mitt liv, och på det viset försöka hjälpa andra i liknande situation. Jag vill också försöka sporra andra att se det positiva i livet, trots motgångar.

 

Storyn bakom namnet MaskrosStina

En av mina ”bollplank” inom företagsvärlden kom på det här namnet eftersom jag är en tjej som tar mig för det mesta upp trots svåra situationer i livet.

 

Min vän Luna
Vilopaus med min vän Simba.
Vilopaus med min vän Simba