Funderingar kring kommunala frågor, med anledning av kommunalvalet

Så var det dags för kommunalval. Och igen ställer jag upp. Jag har varit uppställd i x antal gånger nu, varav det här blir min andra gång på Socialdemokraternas lista.

Därför tänkte jag nu lyfta fram lite saker och ge min syn på dem, saker som är mer eller mindre aktuella.

Den första saken är om huruvida man ska ha vindmöllor eller inte. Och jag är varken för eller emot. Bara det inte stör varken kommunbefolkningen, eller djur/natur så är det okej för mig att vindmöllor byggs. Den 2a frågan är ”språkfrågan”, och där har jag den synpunkten att alla ska ha rätt till att bli servad på eget modersmål, i mån av möjlighet. Så, med tanke på t.ex. svenskan, så är det en självklarhet för mig att jobba för att man ska få använda sig av det språket i vårt land. Så, i den mån man kan jobba för det på kommunnivå, så gör jag det också. 3e frågan som har varit mycket ”på tapeten” är pälsdjursnäringen. Och som f.d. pälsdjurnärings idkare dotter+ att jag har många bekanta som håller på med det och utifrån det har jag fått en del information om näringen, så är jag beredd att jobba för att näringen ska kunna fortsätta, i den mån det är möjligt att göra det på kommunnivå.

Så, där har ni lite funderingar om sånt där 🙂 Om man har fler saker man vill diskutera med mig, så är det bara att ta kontakt. Mina kontaktuppgifter hittar du på min hemsida www.maskrosstina.fi

Jag lovar att göra så gott jag kan som förtroendevald, om jag blir invald.

Jag avslutar det här inlägget med en bild från då jag var på valjkampanjande häromdagen, tillsammans med en del av de andra kommunalvalskandidaterna.

Lämna en kommentar