Video chatt med en ”försökskanin”

Idag har jag haft video chatt med en av mina ”försökskaniner” som jag över mig på inför att börja ha samtalsstöd. (Jo, jag har försökt hjälpa flera personer genom åren att må bättre psykiskt, men i.o.m. att jag nu har företag, så vill jag göra det mera på allvar och därför vill jag också öva mig på en del personer som jag känner lite från förr.)

Jag har också kollat lite i Finlands lag för att hålla mig lite ”up to date” så att säga, vad gäller rättigheter som vi har i samhället.
Och på tal om det..så här delar jag en skrämmande artikel som florerat på Facebook idag, som YLE lagt ut. Hur kan det få vara såhär i dagens Finland? Jag hoppas att jag och andra som har funktionsnedsättning verkligen börjar våga säga emot mera, och anmäla all sorts diskriminering av oss. Men, jag vet..det är inte lätt…

Diskriminering

På kvällen blev det alla laga middag åt en personlig assistent tills hon kom hit, direkt från annat jobb. Jag tänkte som så, att det var lika bra att fixa åt henne samtidigt, då jag ändå själv skulle ha mat. Och, så är det ju också trevligare att äta då man har sällskap, m.a.o så tänkte jag på det psykiska välbefinnandet samtidigt ?


Nu blir det så småningom lite sömn, i morgon är en ny dag. Och då har jag höstlov från mina elever som jag annars hjälper med läxläsning, så istället skall jag åka i arbetssyfte en sväng till Närpes.Lämna en kommentar