Våren är i antågande med förhoppningsvis fint väder..

Picknick med en kompis

och det innebär att det kan vara riktigt skönt att vistas utomhus, då solen börjar visa mera och temperaturen stiger.

Härligt med picknick vid en å.

Tyvärr är det inte möjligt för alla att ta sig ut på egen hand. Ett funktionshinder kan hindra att man kan göra det ensam, utan man behöver en hjälpande hand(hjälpen kan bestå av att någon kör rullstolen, t.ex.). Då kanske någon tänker att det finns anhöriga, personliga assistenter eller vårdpersonal som kan vara sällskap. Men, nej, tyvärr har inte de här personerna tid varje gång heller, eller så finns det inte ekonomiska resurser till det. En annan sak att poängtera är också, att det är inte samma sak att ha en av de personerna jag nämnde, med sig hela tiden. Det kan vara trevligare med en kompis, granne etc., ”en person som man vanligtvis kanske inte annars umgås med så mycket”.

Där ser jag att många av oss har en möjlighet att göra så att våra medmänniskor börjar må bättre psykiskt, genom att fråga om de vill komma med på t.ex. en promenad. Det har hänt otaliga gånger som jag har varit hemma(inte tagit mig på rulltur med rullstolen, ej heller tagit mig till t.ex. något evenemang då det har ordnats), därför att jag inte haft någon att göra sällskap med.

Det finns också personer som inte har någon funktionsnedsättning, som inte ”kommer sig till” att gå ut i friska luften eller ta sig till något annat ställe för att träffa folk, så de kan kan också vara glad om någon frågar om de vill följa med någonstans.

Så, låt oss börja tänka på det då vi går ut på promenad eller gör något annat roligt som man kan göra nu trots pandemin som inte vill släppa taget om oss 🙂

Lämna en kommentar