Idag rockar jag sockorna

Idag är det Världsdagen för Downs Syndrom som FN har utlyst. Dagen innebär att man genom att bär olika strumpor på fötterna, ska hylla människors olikheter och alla människors lika värde samt rättigheter.

Hylla människors olikheter och att alla människor ska ha lika värde och rättigheter, är något jag försöker jobba för i mitt företag MaskrosStina genom att jag bl.a berättar om hur jag har blivit bemött i samhället och fått mina rättigheter. Båda två i både positiv och negativ synvinkel. Ibland har jag blivit bemött bra och fått mina rättigheter, ibland inte. Man får inte glömma gruppen av människor som har funktionsnedsättning, i samhället.

Jag vill också jobba med det utanför företaget, därför är jag aktiv i diverse föreningar, arbetsgrupper etc.(Nu just är det bara i nationella grupper, men jag har även varit med i dylika frivilligarbeten internationellt) . Då kommunalvalet går av stapeln, är jag också kandidat där.

Mycket har gått framåt sedan jag var liten, tycker jag, men mycket finns att göra ännu. Och kämpar vi vidare, så har vi ett samhälle i framtiden som ser till att dessa saker fungerar.

Lämna en kommentar