Ut på ”Sportlovskul”

Nu då de är sportlovsvecka, så arrangerar kommunen en del utomhusevenemang. Och igår begav jag mig, tillsammans med en personlig assistent, ut på lite ”kuligheter” som resulterade i en eftermiddag med en del bus och skratt.

Programmet som vi deltog i, gick ut på att vi skulle ”söka efter en person” med hjälp av ledtrådar som vi fick på olika ställen i byn. Ledtrådarna var i form av bl.a rebusar och gåtor som vi skulle lösa.

Det tänkte gå snett på ett ställe p.g.a ”teknikens underbara värld”, men det löste sig i alla fall, och vi ”hittade personen”(d.v.s på sista platsen fick vi se en film då vi scannade koden som fanns på platsen, där personen visade sig.)

Under tiden vi gick/rullade runt i byn, hittade vi på en del bus, vilket ni kan se på Äventyrsrullarens sidor på Instagram och Facebook, under kvällens lopp.

Det är kul att jag kan delta i olika evenemang som ordnas, trots att jag sitter i rullstol. Så, en eloge till min hemkommun som ordnar program som även rullstolsburna och andra funktionshindrade kan delta i. Visst, det fanns en del ställen dit jag inte själv kom med rullstolen, p.g.a bl.a snön, men då fick den personliga assistenten ”rycka in” och scanna av koden som fanns på aktuell ställe.

Vi hade också tänkt bidra med lite iskonst i byn, men p.g.a vädrets makter så fick vattnet som vi hade låtit frysa till is, hällas ut istället. Och så tar vi ny fart, ifall det kommer nya chanser.

Lämna en kommentar