Tacksam för mors hjälp och stöd genom livet

Morsdagspresent

Idag har det då varit Morsdag, men inte som en ”vanlig” sådan. Jag hade i planerna att åka till mor för att dricka kaffe med henne ute på gården, men vädret ville inte samarbeta så det blev inte av. Det har både regnat en hel del men också kommit lite snö här hela dagen. Men jag är i alla fall glad att jag tog med presenten åt henne häromdagen då jag var dit, så har hon haft ett minnesvärt smycke att bära runt halsen idag.

Mor har hjälpt och stöttat mig en hel del, redan från barnsben. Hon, tillsammans med resten av familjen, har bl.a stöttat och pushat mig att studera så jag skulle få betyg från diverse skolor. Och tack vare det, har jag t.ex. studentexamen, merkonom och tradenom examen. Det har inte varit det lättaste att uppnå de målen, men, som sagt, med stöd och hjälp har det gått vägen.

Då jag var ganska liten, var jag också tillsammans med föräldrarna på min första resa utanför hemkommunen. Jag minns inte vart det var, men det blev i alla fall flera bussresor med föräldrarna och resmålen var både inom Finlands gränser och till Sverige. Det är också mammas förtjänst att jag mitt i allt hade en resa till Island bokad, då jag gick i gymnasiet. Och den resan blev startskottet på en politisk väg i mitt liv. Så, tack mamma för att du trott på mig och pushat mig.

Lämna en kommentar