Pride vecka i Vasa

Bildresultat för gratis bilder hbtqIdag startade Pride veckan i Vasa, där jag varit med på ett litet hörn och planerat. Tyvärr har jag inte kunnat vara med och planerat så mycket som jag skulle velat p.g.a tidsbrist, men jag är glad att jag haft tid med något i alla fall.

Pride är ett ämne som delar mångas åsikter; ska det ordnas eller ska det inte ordnas. Frågar man mig så är svaret JA, det ska ordnas. Det är bra att det blir mera synligt i samhället att människor kan vara olika även vad gäller sexuell läggning. Dessa personer skall inte behöva smyga, utan de ska kunna visa öppet sin kärlek.

En artikel som fanns på VBL söndagen den 9.06, visar tyvärr att det är ännu på 2000 talet mycket förföljelse och hat som finns mot dessa människor.
Jag har många bekanta som har annan sexuell läggning än den som vi är van med mest, heterosexualitet. Och jag är glad att jag får vara bekant med dem, umgås med dem.

Med hopp om en bättre värld för dessa fina människor önskar jag alla en fin kommande vecka. Kanske vi ses i Vasa på något av programmen som ordnas inom Pride veckan?

Här får den som vill, läsa VBL:s artikel om ni inte redan läst den: Tvångssterilisering, dödsstraff…

Lämna en kommentar