Föreläsning ”Håll om mig..”Jag fortsätter på temat Vasa Pride i dagens blogginlägg.
Häromkvällen var jag till Dragnäsbäck och lyssnade på familjerådgivare Siv Jern som berättade om parrelationens grundstenar. En givande timme tillsammans med Siv och andra åhörare, blev det. Samtidigt fick jag också se fotografen Ilar Gunilla Persson´s  berörande utställning God Love Pride. Genom text och bild får du se/läsa om erfarenheter av regnbågsmänniskor som vuxit upp i religiösa gemenskaper. Och jag kan bara säga, jag blev förbluffad över hur man kan behandla folk bara för att de inte har den ”rätta” sexuella läggningen. Det var nära att en tår skulle trilla nerför min kind, kände jag ibland.

Vad är då dessa grundstenar som Siv berättade om? Jo; tillgänglighet, engagemang och respons. Det är ”A och O” tycker åtminstone jag själv att dessa tre fungerar i ett förhållande till en annan människa. Och, något som är värt att tänka på också vad gäller de här stenarna, är att de är viktiga enda från ett barns liv för att barnet ska få så bra start som möjligt i sitt liv.


Vilka grundstenar tycker du läsare är viktigt i ett parförhållande? Fundera på det, och försök att uppnå dem i dina relationer till andra människor.


Lämna en kommentar