På besök till Kamratstöd grupp

Igår var jag inbjuden till en Kamratstöd grupp för olika sjukdomar, i Malax. Det blev en fin stund där vi utbytte tankar och erfarenheter ur våra liv. Bl.a diskuterade vi vikten av att vara ”i farten” istället för att bli stilla sittande som det lätt blir då man insjuknar.
Jag har själv varit med i olika föreningar där vi fått kamratstöd, och det har hjälpt mig mycket genom åren. Det är ett sätt att må bättre och att få möjlighet att få tips på hur man kan lösa diverse problem som uppkommer då man har en funktionsnedsättning eller sjukdom.
Vid t.ex. sådana här tillfällen är det bra att färdtjänst och personlig assistans är beviljat åt personer som vill delta. Annars kan det hända att de inte skulle ha möjlighet att delta och påföljden blir att de sitter hemma, vilket i längden kan innebära mera problem med hälsan.

Som avslutning på den gemensamma stunden läste diakon Anne upp en tänkvärd text av Olle Carlsson, en författare som är nykter missbrukare.

Tack Malax Församling och Träffpunkten som arrangerar träffarna, för inbjudan och tack alla som var med för bra diskussioner!


Lämna en kommentar