Liten ”sneak peak” på mina planer för företaget

I dagens Vasabladet kan man läsa om en Hundterapiutbildning som ska startas i Vörå(https://www.vasabladet.fi/Artikel/Visa/341588 ). Jag tycker att det är en bra idé, hundar och även andra djur kan göra stor skillnad i en persons liv om man inte mår bra av en och annan orsak. Jag är uppvuxen på en bondgård, där vi hade djur hela min uppväxttid( kor, rävar, hund och katt). Och sedan jag flyttade hemifrån så har intresset för att ha katt, hållit i sig. För tillfället har jag 2 stycken som livar upp min vardag.

Och nu då jag håller på att skriva affärsplan för mitt företag, så är mina fröknar också med på ”ett hörn”. Jag har nämligen lite funderingar på att börja ha dem med mig då jag börjar ta emot klienter till samtalstjänst, som jag planerar att starta i något skede. Båda är rätt sällskapliga av sig, så jag tror att de skulle passa bra som terapikatter. Om så behövs, så är jag beredd att gå kurser med dem också för att se om de skulle klara sina arbetsuppgifter.

Vilken nytta gör katterapi då? Jo, enligt en artikel som Utforska sinnet har på sin hemsida ( https://utforskasinnet.se/katterapi-fordelar-leva-med-katter/), är det en behandling för att lindra ångest, depression och stress. Och med egna erfarenheter, så kan jag intyga att katter har en förmåga att dämpa de här sakerna. Så, framtiden får utvisa om det blir aktuellt för Luna och Simba att bli ”katterapeuter”.

Simba
Luna

Lämna en kommentar