Hur började min politiska karriär, vad gjorde mig intresserad?

Dagens rubrik kom jag på då jag satt på politiskt möte igår där jag för övrigt blev omvald att sitta i partiets kretsstyrelse.

Före årsmötet fick åhörarna lyssna på resultat från undersökningar som gäller hur stort intresse som Finlands befolkning(bl.a våra ungdomar) har då det gäller politiken. Och, som ganska känt är, så var resultatet inte så upplyftande.

Vad är det då som gör att inte folk är intresserade av politik, varken att vara med och påverka i diverse val eller ställa upp själv som kandidat eller vara med på andra ställen för att påverka? Jo, en orsak som kom fram är att man har inte tillit till politiker, vilket jag tycker är synd att det blivit en sådan atmosfär i vårt land.

Vad gjorde att jag kom mig in i politiken, då? Jo, jag fick ”mersmak” i.o.m att jag fick följa med till Island som representant för Finland på ett nordiskt möte där vi diskuterade frågor kring funktionsnedsätningar. Så på den vägen är det..sedan dess har det blivit både funktionshinders politik i andra organisationer, och i kommunalpolitiken. Och nu, som sagt, är jag också aktiv inom en kretsstyrelse. Frågor kring rättigheter som en person med funktionsnedsättning har, är viktigt för mig. För även en ”sådan” person skall leva ett så ”vanligt” liv som möjligt, med den assistans som hen behöver.

Lämna en kommentar