En lugnare dag

Veckans sista vardag har jag spenderat med att göra lite allt möjligt; städa, jobba och vara lite social. Eftersom vädret återigen varit lite ”sisådär”, så har det varit ypperligt att vara mestadels inomhus.
Apropå arbeten, Yle publicerade idag en väldigt bra och sann artikel om den funktionshindrades situation på arbetsmarknaden. Den handlar om det s.k. ”Flitpengs-system” som är enligt mig, bara ett sätt att utnyttja folk som annars kanske inte heller har det lätt i samhället. Jag vågar också påstå att en person som studerar och skaffar sig x antal papper för att få ett riktigt avlönat jobb, men som ändå hamnar att få t.ex. 9 euro/dag för samma utförda arbete som en icke funktionshindrad person, inte börjar må direkt bättre psykiskt av att få jobba. Ja, om jag inte har så stort socialt umgänge, så då kanske 9 euro/dag känns bra  då man får vara bland folk. Men om jag går till mig själv så har jag rätt stor umgänges-krets, så jag är inte i första hand ut efter socialt umgänge då jag söker jobb. Utan jag vill tjäna ihop egna pengar så att jag skall klara av att betala min egen mat, hyra, bensin till min bil m.m.
Här får ni läsa artikeln om ni vill:

https://svenska.yle.fi/artikel/2017/06/01/tuovi-mannstrom-vill-ha-lon-som-alla-andra-flitpengen-ar-nagra-euro-dag

Eftersom jag hade lite idé-torka vad gäller middagen idag, så tog jag upp i min stå-stol och kollade vad som finns i min frys. Medan jag stod i den hann jag tänka..tänk vad bra vi har det i dagens samhälle vad gäller hjälpmedel som finns att tillgå så man kan leva ett så självständigt liv som möjligt. Idag behövde jag inte gräva i andra skåp i köket i hopp om att finna mat, utan jag fick kolla in frysen.

Lämna en kommentar