En funktionshindrad persons rätt till skolgång

I några dagar nu har det framkommit, olyckligt nog, två fall där två funktionshindrade killar blivit nekad till skolgång p.g.a att de har funktionsnedsättning. Orsak? Jo, för att det skulle bli för dyrt.

Jag trodde jag skulle ”trilla ur stolen” då jag läste första artikeln som kom ut i massmedia. Verkligen sorgligt att det gått såhär, så att barn kommer i kläm. Människor som kan ha mycket att ge bara de får vara integrerade i vårt samhälle redan från barns ben, få visa vad de kan.

För min egen del kan jag säga att det bästa som hänt mig är då mina föräldrar låtit mig gå i vanlig skola hela min skoltid. På så vis har jag för det mesta känt mig som en del i samhället och mina jämnåriga och skolpersonal blev vana att umgås med en rullstolsburen person.

Jag är glad att det ordnade sig för Lucas del, och jag hoppas att det gör det samma för Romeo. Låt dessa gossar visa att de också är en del av vårt samhälle, precis som en icke funktionsnedsatt elev.Här kan ni läsa en artikel var om pojkarna och kampen om deras skolgång.

Lucas

Romeo

Lämna en kommentar