Diskussionstillfälle om mångfald och inkludering i föreningslivet

I veckan deltog jag i ett ovannämnda tillfälle med föreningsaktiva i Närpes och Korsnäs. Som programhållare under kvällen var Tomislav Krstevski och Sebastian Strandvall från projektet Hälsa i mångfald som Folkhälsan står bakom.

Projektet går ut på att försöka få utlandsfödda invånare i Finland med i föreningslivet för att de på så vis skulle få bättre chans att komma in i samhället.

Vad gäller personer med funktionsnedsättning är det också ett bra sätt att bli inkluderade i samhället, genom att vara med i någon förening. Personligen har jag varit med i olika grupper/föreningar redan från barns ålder. T.ex så började jag med att gå i Söndagsskola som församlingen hade, så blev det både Junior och Scout sedan. Andra föreningar jag har varit med i är bl.a i flera olika ungdomsföreningar där jag både varit aktiv i verksamheten(bl.a. spelat revy och teater) och suttit i styrelser.

Nu då jag har varit med i diskussioner både kring mångfald i närings- och föreningslivet, så har det kommit fram att det är bra och viktigt med dessa inslag i de olika. Och det håller jag med om. Det är ett bra sätt jobba förebyggande mot t.ex. diskriminering.

Bilder från tillfället med föreningarna hittar ni på min Instagram sida MaskrosStina: https://www.instagram.com/p/B8woy1_pv0r/?igshid=gcy2ovtfmbyf&fbclid=IwAR3sZ6aOA5nZLyRD1zyayrRXi1CF79e5vk9r6QHItmBt0BiWGSA9sc7Xj3M

Lämna en kommentar