Att hitta kläder

Att hitta kläder är inte det lättaste då man är rullstolsburen. Orsak: de skall vara lätta att ta på/av och vara bekväma att ha på sig då man sitter för det mesta i sin rullstol. Och då det gäller skorna är det, för min del, även ett annat problem; nämligen då jag inte har någon känsel i mina fötter så känner jag förstås inte heller om skorna klämmer åt eller annars är opassliga åt mina fötter.

Butiker som man för det mesta hittar bra, och dessutom förmånliga(eller har något sorts bonussystem, som jag också är en rätt stor ”jagare” av) är de större butikskedjorna i vårt land. Kvaliteten är kanske inte så bra som vid en dyrare affär, men annars helt snygga kläder, om man frågar mig. Så allt som oftast tittar jag på kläder i sådana butiker innan jag letar i lite mindre kedjor. På nätet har jag nu också hittat ett ställe där jag kan ”prima” kläder, nämligen Avon Cosmetics. Det är förstås inte så lätt att beställa via nätet då man inte kan prova före man beställer, men då har företaget en rätt lång garantitid, så man kan skicka tillbaks klädplagget om man inte är nöjd med det.

Då det gäller skor är det, som sagt, lite värre. Då jag skall inhandla sådana, måste jag alltid ha en personlig hjälpare eller familjemedlem, som känner till lite hur mina fötter är, att vara med och prova ut åt mig. På så vis känner jag mig tryggare då vi alltid är 2 st. som ”klämt och känt” på skon.Lämna en kommentar