Erfarenhets-uppdrag

Så var det dags för ett viktigt jobb, nämligen som Erfarenhetstalare. Igår var jag tillsammans med en studiekompis sedan jag gick utbildningen(inom annat område) och funderade kring nybygget som skall komma på området vid Vasa Centralsjukhus. Saker som togs upp var allt från hur parkeringar, utomhusområdet ”i stort” skall se ut, till hur man kunde inreda för att en klient/anhörig skall känna sig hemma. Det är viktigt att en klient/anhörig till klient kan känna sig trygg och ”hemma-stadd”, när de kommer till mottagning.

Annat som togs upp var viktigheten kring att höra på vad den anhöriga har att säga. I flera sjukdomsfall är det så att det är den anhöriga som lider mest. Därför är det viktigt att även hen får den vård som behövs. Speciellt barnen, som har en hel framtid framför sig, behöver få ventilera och fundera på deras nivå med någon sakkunnig.

Om ni vill ha kontakt med någon erfarenhetstalare, så kan ni ta kontakt till Vasa Centralsjukhus. I länken här nere så finns kontaktuppgifter. Det finns även olika föreningar som utbildat talare inom olika områden, t.ex. föreningen Steg för steg. Länk till deras sida finns också här nedanför.

VCS experter

Steg för steg

Lämna en kommentar