Anhörig träff för anhörigvårdare och anhöriga i behov hjälp

För någon vecka sedan deltog jag tillsammans med min mamma som är min anhörigvårdare, på en träff med andra i liknande situation. Det är viktigt att träffas sådär i grupp för att bryta vardagen och få byta tankar och erfarenheter. Så tack Korsnäs kommun och Korsnäs församling som ordnar de här träffarna!

På programmet den här dagen stod, förutom mat och kaffe, allsång och sittdans. Och så funderade vi över traditionen med klimpsoppan, var den är tradition och var den inte är tradition. Och vad ska den innehålla? En del berättade att de la russin i den. (Jag själv är inte så förtjust i den soppan, och serveras den så försöker jag undvika klimparna 😉 )

Alla sjöng och dansade efter bästa förmåga och trivdes gjorde vi också i varandras sällskap.

Nu i.o.m att Corona viruset började så pass mycket som det gjorde i världen, så är jag tacksam att jag hann vara på den här träffen innan det blev att börja hålla sig mera för sig själv. Och jag hoppas och tror att min åldersstigna mor tycker det samma då hon nu är lite mera ensam. Hon är annars, precis som sin dotter, ganska aktiv av sig så jag kan tänka mig att det känns lite ovanligt för henne att inte kunna vara social som hon brukar vara. Vi barn kan, av en och annan orsak, inte heller besöka henne nu(vad gäller jag själv så har jag svårt att ta mig in där, så därför kan jag inte åka dit nu. Då det blir varmare väder kunde jag eventuellt åka dit och dricka kaffe utomhus med henne. Återstår att se om vädret blir så pass varmt medan den här speciella situationen råder.)

Men vi har ju förstås telefoner allihopa, så via den håller vi kontakt med mor.

Lämna en kommentar