Vänskap i vuxen ålder

Jag såg en artikel idag på Svenska Yle´s FB sida(Vänner i vuxen ålder) om hur man skaffar vänner i vuxen ålder, och tänkte att det där kunde jag skriva lite om här på bloggen, hur det har varit för min del.

Jag kände igen mig en hel del i artikeln. Då jag började våga ta för mig mera och ta mera kontakt, så fick jag också mera vänner. Även internet(såsom både dating och ”bara” vänskaps sidor) har inneburit att jag hittat nya vänner.

En sak vad gäller att stifta nya bekantskaper då man t.ex. har funktionsnedsättning har jag funderat på flera gånger..Nämligen det att det är enklare att få nya vänner via internet, för där är det lättare att bli tillräckligt bekant med varandra innan man känner sig trygg att berätta om sin funktionsnedsättning och eventuella missförstånd kan undvikas lättare.

En annan sak man ska hålla i tankarna också, enligt min personliga åsikt, är att man skall inte lyssna på vad andra säger om en person, utan bilda sig en egen uppfattning innan man dömer ut någon. D.v.s lita på sin magkänsla. Jag har fått flera fina vänner p.g.a att jag inte lyssnat/lyssnar på vad andra människor tycker om just mina vänner.

Till sist vill jag puffa för en grupp på FB och en ”happening” i Vasa inkommande vecka. Gruppen heter Vänskapsgrupp i Österbotten. Och så ordnar YLE inkommande onsdag(den 24.10) kl. 17.30-20.00 ett VänskapscaféYLE i Brändö.

Kom gärna med, kanske du också hittar nya vänner ?

Kvällens bild föreställer varm smörgås som jag tillagade till kvällens middag då jag fick oväntat men trevligt sällskap.


Lämna en kommentar