Val av hjälpande händer

Då och då får jag frågan om jag tar vem som helst som mina hjälpande händer då jag är i behov av hjälp. Svaret är nej. Jag väljer nog vem jag ber om hjälp, beroende på vad det gäller. Så även då jag ska på äventyr i naturen eller annanstans.

För det är ju så, alla är inte passade till allt. T.ex. i naturen behöver jag en stark person med mig för att köra rullstolen över stock och sten. Vidare behöver jag en trygg person vart jag än ska, en person som jag litar på. Jag brukar också, då jag funderar vem jag ska ta med mig av mina personliga hjälpare, vad hen är intresserad av. Är en viss person inte intresserad av t.ex. skog och mark vistelser men en annan är det, så väljer jag den naturintresserade.

Jag vill att både jag och hen ska trivas och att vi samtidigt kan känna oss trygga och säkra. Råkar det sig så, att ingen passar bättre än den andra, så kan jag fråga runt vem som vill och har möjlighet att komma. Eller se, om det är frågan om en personlig hjälpare, vem som är i tur att jobba med mig.

Lämna en kommentar