Tankar kring vargens vara eller icke vara

Som många andra i vårt lilla samhälle, så snurrar mina funderingar kring vargens vara och icke vara. Jag har inte för riktigt längesedan inte brytt mig om då det stått i massmedia att någon sett en varg. Många frågor har snurrat i min hjärna, är vargen verkligen så farlig som det påstås? Eller är vår rädsla lite överdriven? Självklart, en varg som känner sig trängd/hotad skulle jag inte lita på, men jag skulle inte heller lita på en dito hund.

Nu säger jag inte att jag vill ha vargen kring husknuten, men OM den skulle komma, så hoppas jag att varken jag eller någon annan i närheten råkar skrämma den och göra situationen värre. Jag är inte rädd vargen då det gäller mitt eget liv(om den, som sagt, inte känner sig trängd av någon anledning då den eventuellt träffar på mig), men då det kommer till mina kära husdjur, katterna, är det värre. Fastän dom är rätt tuffa mina tjejer, så hoppas jag dom inte behöver möta på den stora vargen.

Känns som jag inte riktigt får till min åsikt i det hela, i det här inlägget. Kanske för att jag inte riktigt vet själv vad jag ska tycka/tro om vargens vara/icke vara. Men det jag hoppas på är att det snarast blir någon lösning på problematiken. Att t.ex. jägare kan få jaktlicens på några av djuren, före något mera allvarligt händer.

Till sist vill jag dela en länk till Yles sida, där det står hur man skall gå till väga om man möter på en varg: När du stöter på en varg, vad göra?

Lämna en kommentar