Tankar kring fars- och morsdag

Idag är det då Farsdag och mina tankar går till alla barn som inte har någon pappa, mor- eller farfar att fira. Det kan inte vara lätt för dessa barn att se/höra all ”uppståndelse” som råder kring dessa dagar. Min önskan skulle vara att alla dessa barn skulle ha någon annan fadersgestalt att ty sig till, men tyvärr vet vi alla att så är inte fallet.
Häromsistens stod det i en lokaltidning att man skall införa ”närståendedag” på en del dagis i huvudstadsregionen istället för Farsdag, vilket jag tycker är en bra idé. Det innebär att att barnet som inte har t.ex. en pappa, kan känna sig ”en i gänget” i alla fall då t.ex. barnets farbror kommer till barnets dagis. Jag hoppas att ”Närståendedagen” får spridning även till resten av landet och att man även har den dagen istället för Morsdag, då den dagen står i almanackan.

Till sist vill jag önska alla fadersgestalter en fortsatt fin dag med ”era” barn.

Lämna en kommentar