Sociala medier + prestationer

Sociala medier är ett ”fenomen” på både gott och ont. Det goda i det är mycket, t.ex. att man kan knyta sociala kontakter bättre om man annars är en som sitter ensam mycket. Och att byta erfarenheter kring ett ämne är också ett exempel på varför social media är bra.

Men det finns även många dåliga sidor med det. Det blir t.ex. lätt att man börjar jämföra sig med andra då det gäller prestationer inom arbets- och skollivet. Om t.ex. en kollega från samma bransch eller t.o.m samma företag skriver ut hur bra det går för henne, varför går det inte det för mig? Vad gör jag för fel? Det är många gånger som jag och många som jag känner, känt igen det.

Nu just känner jag att jag har ”medvind” i mina arbetsuppgifter, vilket jag är glad och tacksam för. Men inte är det något som jag riktigt vill stoltsera över ”hela tiden” på t.ex. Facebook. Och orsak till det är att jag vet att på andra sidan skärmen kan det finnas någon som får känslan av ”varför duger inte jag till något?”

Ibland kan jag lägga ut det extra positiva jag känner då det gäller arbetslivet, men det är för att marknadsföra mig och mina tjänster/produkter. Så folk ska få ”nys om mig”.

Idag blev det ett lite kortare inlägg här på bloggen. Men till sist vill jag bara skriva..ni som av en eller annan anledning känner er värdelösa..Kom ihåg, alla är vi värdefulla, på vårt eget vis ?

Lämna en kommentar