Jag fortsätter på ämnet trafik

Jag skrev för någon dag sedan om mitt besök vid en teater och där färden dit/därifrån gick med inva-taxi. Nu tänkte jag spinna vidare lite på ämnet trafik.
Idén till det här blogginlägget fick jag häromdagen då jag läste ett inlägg om hur man från politiskt håll vill jobba mera för att vår miljö skulle må bra.


Mitt förslag är att man kunde ge mera statligt stöd åt t.ex. bussbolag och andra kollektivmedel så att de skulle kunna skaffa handikapp anpassade fordon. Det skulle spara in på miljön istället för att x antal inva-taxibilar och våra egna bilar skulle köra efter bussen . DESSUTOM skulle det innebära socialt och psykiskt välbefinnande då vi med någon fysisk funktionsnedsättning skulle få åka med andra till exempel in till stan, istället för att åka ”ensam” i en taxibil eller i egen bil efter bussen.
Jag var med om en gång då det var ”på vippen” att jag skulle behövt ta egen bil på resa istället för att åka med bussen tillsammans med mina kompisar. Idag är jag glad att situationen löste sig(man lyfte in/ut mig i bussen) och jag fick vara en del av hela resan tillsammans med de andra. Och det vara bara en gång av många gånger då chaufförer lyft mig in i bussar, så jag skulle få vara ”som alla andra”. Men tänk vilka risker man tog i sådana tillfällen..både jag och chauffören hade kunnat skadats ? Men jag är tacksam över de chaufförer som hjälpt mig ?

Nu säger jag inte att inva-taxibilar inte behöver finnas också..för det gör dom absolut! Men dom skulle få bli ett komplement till bussarna. I dessa tider går ju inte bussar hur ofta som helst, var som helst.Lämna en kommentar