Sneak peak på kommande samarbete med en vildmarksguide

Som sig bör på somrarna, så är det full fart vad gäller program. Detta trots att Corona har ett finger med i spelet den här sommaren. Ja, den här sommaren vågar jag inte vara så aktiv som jag brukar, men är glad att jag vågar något i alla fall. Det gäller bara att fundera vart man rör sig och med vem, så går det nog bra.

Men mera om vad jag hittat på hittills i sommar, kommer i senare inlägg. I det här inlägget vill jag ge en liten ”sneak peak” på vad som komma ska. Jag tar också gärna lite åsikter av er, kära läsare, om intresse finns för vad jag har i planerna och om man kan göra programmet på annat sätt. Och, finns det intresse för att anlita mig och min samarbetspartner, redan under det här året så hör av er så fort som möjligt så bokar vi in något passligt. Mina kontaktuppgifter hittar ni på min hemsida http://www.maskrosstina.fi

Bilden är från då jag var på en tur längs vandringsled, som avslutades med matlagning.

Vi har nämligen, tillsammans med vildmarksguiden Fred Södergran, i planerna att börja ha s.k. ”aktivitetsdag” för personer med funktionsnedsättning och för personer med psykisk ohälsa samt deras personliga assistenter eller vårdpersonal. Under dagen skulle vi t.ex. skulle lära oss lite hur man, med små knep, klarar sig i naturen då det gäller t.ex. 1a hjälp, klädsel o.s.v. Och så lagar vi till lite enkel men god mat tillsammans(med hjälp av friluftskök), som vi äter i vårt trevliga sällskap. Under dagen skulle man också få prova på att köra genom en rullstolsbana(alltså en bana med diverse små hinder som körs med rullstol). Programmet skulle variera, utifrån gruppens önskemål och förutsättningar. Och platsen skulle vara något fint och anpassat område i naturen. Personantal per gång skulle vara 5-10 personer.

En annan fundering vi har är att vi skulle erbjuda en teoretisk föreläsning i friluftskunskap(t.ex. säkerhet man ska tänka på då man rör sig i naturen.) Den delen skulle Fred berätta, och under samma dag så skulle jag berätta om mitt aktiva liv i rullstol och visa bilder(den s.k. Äventyrsrullaren som jag kallar mig då jag föreläser om den delen av mitt liv.(Som ni för övrigt kan följa både på Facebook och Instagram.) Då det gäller friluftskunskapen, kan man komma med önskemål om vad man vill att Fred tar upp för något under sin föreläsning. Målgrupp för den här föreläsningen skulle vara samma grupp som aktivitetsdagen, men även andra intresserade.

Orsaken till att vi vill göra det här, är att vi vill visa att även personer med funktionsnedsättning eller/och psykisk ohälsa också kan vistas i naturen, och på så vis öka sitt välmående.

Så, vad tycker ni..låter det här som något intressant? 🙂

Lämna en kommentar