Snart dags för arbetsdag..

har funderat ”hit och dit” om jag ska chansa och åka trots den ”lilla” förkylningen som fortsättningsvis håller i mig, eller inte..Kan bara konstatera att det är inte lätt att hållas hemma, när man har ett ställe att gå till, där man trivs bra med både arbetskollegor och andra människor där.
Annars har min dag gått mycket ut på ”hjärngymnastik”. Jag satt en stund tillsammans med min psykolog, som är en av mina stora stötte-pelare i livet. Allt som oftast får hon mig att börja tänka på saker som är svåra att släppa även när vi skiljts åt. Om det är på gott eller ont, är kanske beroende på gångerna. Men är oerhört tacksam att få ha henne ”vid min sida”; det finns alltid något som man vill försöka få ordning på, när vi träffas. Och hon är bra på att ge både då vi träffas, men också ge hemläxa, så jag får jobba lite för mig själv.
Andra tankar som flugit runt i mig idag är bl.a. en del artiklar från diverse tidningar; t.ex. en artikel som jag hittade i en svensk tidning(nätupplaga), där en funktionshindrad inte får den rehabiliterings-hjälp denne behöver i sin hemkommun, utan behöver flytta till annat land, för att  få det. Detta tycker jag är smått ”horribelt” att man inte kan få det man verkligen behöver för att kunna leva ett så ”normalt” liv som möjligt, i eget hemland. En funktionshindrad har ju inte valt sitt liv, så varför ”straffas” då?
Hjärnan fick ta paus från alla funderingar då det ringde på dörren och 2 ”två-beningar” och 2 ”4-beningar” kom på snabb-visit. Vågade inte bjuda in dem eftersom min fröken Simba var inne, men jag bjöd i alla fall på lite kalkon, vilket tycktes uppskattas av de 4-benta 😉

Lämna en kommentar