Dagen har börjat lugnt..

försöker samla så många ”batterier” som möjligt, medan snön återvänder sakta till vår gård. Började dagen med avboka veckans simning, för säkerhets skull. Vill inte riskera att förkylningen blir värre.
Sitter här i stilla ro, medan Simba går in/ut och funderar över det vita flera gånger i timmen. Jag funderar över helgen som gått; att få ha medmänniskor(mina personliga hjälpare men även andra, vänliga själar som rör sig på samma ställen) som hjälper mig så att jag kan jobba och därmed få in lite extra på mitt konto. Det värmer extra noga nu, eftersom dagen närmar sig när en ny bil står på min gård, det känns spännande.
Tänk hur många funktionshindrade som inte har den möjligheten; möjligheten till arbete som ger så mycket i ens människas liv. Världen ska spara pengar, överallt, men ärligen måste jag säga, jag har funderat flera gånger på hur man tror att man sparar många euron genom att inte anställa funktionshindrade, ett jobb som innebär skatteinkomster för samhället..Återigen är det okunskapen som tyvärr sätter ”käpp i hjulen”; okunskap kring vad ett funktionshinder är, vad en person med funktionshinder kan tillföra samhället, bara denne får hjälp med att utföra sitt jobb. Ibland kan det bara handla om att bygga en enkel ramp in till arbetsplatsen, ibland kanske lite mera, men ändå…

Lämna en kommentar