Seminariet ”Allas jobb”

Igår deltog jag i seminariet ”Allas jobb” som Österbottens jämställdhetsgrupp ordnade på Silveria i Vasa. Det blev en intressant eftermiddag med, förutom bra program, även fina människomöten. Jag träffade bl.a på flera av mina f.d. lärare från studietiden.

Ett ämne som diskuterades var bl.a Anonym rekrytering som t.ex. Vasa stad har provat på nu. Det finns både för- och nackdelar med systemet. Visst är det bra att man har chansen att få komma till en arbetsintervju, som du annars kanske inte skulle få chansen till om de som rekryterar visste att du t.ex. är rullstolsburen. Men, något som kom fram under gårdagen, var bl.a det att , att trots att du får komma till en intervju, så kan det vara stopp redan då de ser att du sitter i rullstol.

Det här problemet ser jag också i det här sättet att rekrytera på. Så, summa sumarum på det här blogginlägget, det är information och kunskap om funktionshinder som bör komma fram mer och mer så att alla i samhället skulle få chansen ”att lära känna oss” i rullstol eller andra funktionsnedsatta.

Lämna en kommentar