Omgiven av personer som ser mig som människa utan rullstol

Ja, jag har turen att få ha sådana personer i min sociala nätverk, vilket jag är tacksam över. De här personerna ser inte bara rullstolen, utan jag som sitter i den, hurudan jag är som person.

De här personerna gör att jag mår bättre psykiskt. Och att de dessutom vågar ta mig med lite överallt, trots rullstolen, gör att jag trivs ännu mera i deras sällskap.

Den här senaste dagarna har jag haft några av de här på kafferep. Tack vare lättare restriktioner nu här där jag bor, så får vi ta emot gäster bara vi umgås utomhus. Och eftersom vädret rätt bra de senaste dagarna, så gick det bra att umgås utomhus.

Vad jag vill säga med det här blogginlägget, försök att inte fokusera på en funktionsnedsättning som en person har, utan lär känn personen och se vilken fin människa som kan finnas bakom funktionsnedsättningen.

Är du osäker på hur du ska bemöta en person med funktionsnedsättning? Ta kontakt så kan jag komma och ge tips och råd utgående från mina erfarenheter. (Vi kan också ordna diskussion eller föreläsning online, om så önskas) Mina kontaktuppgifter hittar du på min hemsida: http://www.maskrosstina.fi

En av de här personerna har gett lov att jag lägger ut bild på henne, och det är min studiementor Maria från Celma Marketing:

Lämna en kommentar