Nyttan av att kunna anlita taxi till ett förmånligare pris

Flera gånger under årens lopp har jag fått erfara hur positivt det är för ens välmående att kunna anlita taxi till ett förmånligare pris(med hjälp av t.ex. färdtjänstbiljetter). Att kunna anlita taxi innebär bl.a att jag kan vara aktiv, trots att det t.ex. är busväder eller dåligt väglag så jag inte vågar ta mig fram med min bil ”Chokladpralinen”. Då det är busväder eller dåligt väglag, så tänker jag på min säkerhet samt trygghet och anlitar en taxi istället.

Så där ”överlag” så har det gått bra under de åren som jag har haft körkort, men det hände sig faktiskt en gång att jag körde i dike på en liten väg som går genom en hel del skog och inte så mycket bebyggelse. Den gången hade jag dock turen att en vänlig bilist råkade köra förbi ganska hastigt, så hen hjälpte mig ur diket. Och det gick också bra med tanke på skador; både jag och bilen klarade oss oskadda. Men, jag hann nog tänka den gången, före jag fick hjälp, att hur länge skulle jag få sitta i bilen då jag inte kom mig ur den p.g.a att jag har förlamade ben, innan någon skulle se bilen i diket.

En annan situation som det är bra att ha tillgång till taxi är då det t.ex. är byggarbetsplats dit jag ska. Då kan det vara knepigt att hitta parkeringsplats så att jag får ut rullstolen ur bilen, vilket också händer då och då.

Så, tack för att den här möjligheten finns, att personer med funktionsnedsättning kan anlita taxi till ett förmånligare pris!

Lämna en kommentar