Morgonsol och matlagning med stödperson

Dagen började med en stund i den fina solen innan taxin kom för att föra mig till dagens första program, ett dopp i simhallen. Och båda fröknarna, varav en fastnade på bild, gjorde mig sällskap i solen. Tänk vad en fin vinterdag kan göra gott åt det psykiska välmåendet. Jag hoppas att dessa dagar blir många till antalet.

Väl hemma från simhallen var det dags för första matlagningsstunden med min nya stödperson. Det blev många fina diskussioner blandat med både skratt och allvar. Vi började redan fundera på vad annat än matlagning kunde vi hitta på tillsammans. Det känns fint varje gång man hittar en person som man ”synkar med”. Hennes och mina matlagningskunskaper(eller egentligen mestadels hennes eftersom jag inte är så kunnig på området 😉 ), så resulterade i en kryddad makaronigratäng med bl.a morot i. Jag kom fram till, medan vi åt den goda rätten, att stark kryddad mat har fallit lite bort ur min meny på sista åren. Men nu kanske det börjar bli mera sådant 🙂 Som ”pricken över i:et” så avslutade vi vår stund med kaffe, hallonmuffins och vaniljvisp samt choklad.
Det är via projektet 4 BT, som jag har figurerat i massmedia med, som det blev aktuellt med den här stödpersonen. Ett projekt som jag hoppas många personer med funktionsnedsättning får hjälp via för att hitta stödpersoner. Jag väntar redan tills nästa gång, få se då vad vi hittar på att fixa till 🙂


Lämna en kommentar