Yles vänskapscafé + radiointervju

Igår kväll deltog jag tillsammans med ett 10 tal andra i Yle’s vänskapscafé, som de ordnade i samarbete med Röda Korset samt Folkhälsan(och deras nya projekt ”i laag”).

Det var mysig stämning och diskussionerna var livliga, allt från politik till hur man ser på ensamhet. Emellan diskussionerna tog vi oss en och annan kaffetår och åt gott.


Ett av målen för kvällen var att få ihop en grupp som vill börja träffas regelbundet för att göra något trevligt ”i laag”. Flera var intresserade, så det kommer säkert att bli en grupp som kommer att börja träffas. Jag föreslog också samarbete mellan ”I laag” projektet och Facebookgruppen Vänskapsgrupp i Österbotten.Under kvällen var jag också med i direktsändning i radion, man sände ut i etern under hela kvällen som vi var där. Sändningen kan ni lyssna på här, den som vill(cirka 32 minuter in i sändningen, efter ABBA låten): Vänskapscafé

Det finns så många som är ofrivilligt ensamma. Jag hoppas att vi i samhället, tillsammans, kan fånga upp dessa människor göra något ”i laag”.

Lämna en kommentar