Det gäller att tänka efter då jag parkerar ”Chokladpralinen”

Det här med att parkera bilen då jag kommer någonstans kan vara knepigt, speciellt då det inte finns någon handikapparkering eller antalet platser är för få.

Något som jag alltid måste ha i åtanke är att jag ska få ut ”Hulken” (= rullstolen) med ”hel-öppen” förardörr. Det betyder att jag kan inte parkera i t.ex. någon parkeringsficka som angränsar till annan parkeringsficka. Ej heller kan jag parkera på någon inva-parkering som är längs med gatan, för då är risken stor att jag får dörren rammad av någon förbi körande bil.

Så varje gång jag skall till t.ex. Vasa så måste jag tänka mig för var jag kan lägga bilen utifrån det att om jag har hjälp att få ut rullstolen då jag kommer dit eller inte. Ja, det händer t.o.m. ibland att jag riskerar att få böter då jag felparkerar. Men som tur så har det inte hänt ofta och då det hänt, så har jag fått rättelse då jag förklarat situationen.

Häromsistens hade jag inte min hjärna med då jag var till Vasa, verkade det som. Det var fullt där jag brukade parkera, så jag var tvungen att parkera utmed en gågata. Jag visste att gatan inte var så trafiktät, så jag tänkte det skulle gå. Problemet var bara det, att jag parkerade upp på en trottoar, så då jag skulle sätta mig i rullstolen blev jag tvungen att rutscha nerför flyttbrädet och bara hoppas på det bästa att jag skulle hålla balansen..?
Nåja det gick bra..Men hur skulle jag ta mig in tillbaks i bilen då jag skulle vidare? Som man brukar säga, man kommer alltid ner på något vis, men hur kommer man uppförsbacke? Tankeverksamheten på hög varv, funderandes vem jag kunde ringa och be om hjälp av, så gick jag till en närliggande affär för att handla. Dessa gånger kan jag säga att man är glad man har bekanta att ringa till. Jag fick tag på en kompis som råkade vara i närheten(hen bor inte annars i Vasa), så vi skulle träffas vid bilen då jag hade färdigt handlat. Det där handlandet i sig blev också lite ”cirkus” då jag konstaterade vid kassan att jag handlat för mycket, så det blev baktungt då jag skulle köra rullstolen ? Men även då hade jag turen att råka på en bekant som hjälpte mig bära väskorna till kompisen som kom emot.

Så..sådär kan det bli då jag rör mig i storstäder ?


Lämna en kommentar