Jag lär mig av dig, du lär dig av mig

Något som jag då och då stöter på är att folk säger att de inte tänkt på en del saker som annars är självklara, före de börjat umgås med mig, en rullstolsburen tjej. Vad jag kommit att tänka under en kort tid nu också, är att även jag lär mig av andra människor hur ett och annat fungerar. Låt mig ta ett exempel; en person hjälper mig att köra rullstolen eller kanske lyfter mig. Då kan jag också i min tur behöva tänka efter lite och fråga av personen som hjälper, hur det är bäst för hen att hjälpa. Ni vet, så att det är bekvämt för båda. T.ex., så jag som funktionshindrad tänker inte efter ibland hur det kanske tar på en icke-funktionshindrad persons kropp om hen lyfter/kör rullstolen på ett sätt som inte är bra för kroppen. Så, det är bara hälsosamt för båda parterna, tror jag, att vi lär oss av varann, eller hur 🙂

I slutet av den här veckan har jag åter fått vara tillsammans med goda vänner; på torsdagen styrde vi bilen och skulle titta på vernissage och sen äta lite god mat. Tyvärr hade man plockat bort tavlorna då vi kom dit, så det blev så att säga ”pannkaka” av det besöket. Men, vi gjorde det bästa av situationen och passade på att inhandla lite istället inför fredagens grillkväll. Att det kom ”lite” regn på promenaden till/från affären, gjorde inget. Risken var bara att vi skulle se ut som en genomvåt djur då vårt middagssällskap skulle dyka upp.

På fredagen styrde vi kosan till Öjberget i Sundom där vi vandrade kring en vandringsled och grillade och åt god mat före vi åkte hem och tog helg.

Lämna en kommentar