Halloween och dess inverkan på samhället

I.o.m. att jag läste en uppmaning från svenska Polisen på Facebook där de uppmanar att man ska ta det försiktigt med tanke på hur man uppträder då man klär sig i Halloween mask, så vill jag skriva lite reflektioner kring ämnet Halloween som är en helg där folk brukar klä ut sig i sådana utstyrslar som kan uppfattas som skrämmande för andra personer.

Har man en tung bakgrund bakom sig(eller att livet nu just är psykiskt tungt) med t.ex. alkokol- eller drogmissbruk i sin närhet, eller andra psykiskt tunga saker, så kan åsynen av t.ex. Halloween masker göra att ens mående blir sämre psykiskt, man kan t.ex. få minnen tillbaka från svåra tider.

Jag har själv varit med om då jag har blivit rädd p.g.a dessa masker, trots att jag vetat att personen bakom masken har varit en fin person. Och det har inte varit någon trevlig känsla, kan jag erkänna.

Så jag undrar; varför har man en sådan här tradition i världen, som folk ska må sämre av?

Var rädda om varann ? 

Lämna en kommentar