Ett sällskapligt och kulturellt dygn

Gårdagen gick i social samvaro och kulturens tecken. Dagen började med en tripp till Närpes med ett gäng arbetslösa från kommunen. På programmet stod lunch på Red&Green och sedan ett besök på Vänstugan Svalan där vi blev bjudna utsökta mockarutor med kaffe därtill. På R&G fanns det, som vanligt, ett gediget lunchbord med både malet kött, höns och soppa att välja emellan. Som ”pricken över i” fanns citron cheesecake som efterrätt.

Det som är extra på R&G tycker jag är att man får pensionärsrabatt(jag uppbär invalidpension p.g.a min funktionsnedsättning) + en ”prima” service.

Efter besöket i Närpes så hann jag vara hemma i ett par timmar innan det bar av till Vasa med taxi för att se musikalen Gambämark. En musikal jag verkligen rekommenderar; medryckande musik och fina färger på scenen gjorde att man inte ville se på klockan när det skulle vara slut.

Som jag skrev så åkte jag med taxi och nyttjade några av mina färdtjänstbiljetter som jag har. Orsaken till varför jag gjorde det, så var att jag var osäker på om det skulle finnas inva-parkering där jag tryggt skulle kunna stiga ur/i bilen utan att behöva vara rädd att det skulle bli trångt och dessutom inom passligt räckhåll till Ritz där pjäsen spelades. Som jag nämnt förut, så det där med att parkera längs med en gata är inte något jag så gärna gör, eftersom jag får vara rädd att någon medtrafikant skulle komma för nära min bil då jag har upp bildörren på vid gavel för att komma mig ur/i bilen. Så sådana gånger är jag tacksam att jag har tillgång till färdtjänst, nackdelen är förstås att det blir en mycket dyrare teaterresa(i det här fallet) än vad det skulle behöva bli.

Då jag frågade personalen om det fanns någon inva-parkering i närheten, så sa dom att då WT är färdigt renoverat så skulle det börja finnas bra med inva-parkeringsplatser, så det ser vi framemot 🙂

Lämna en kommentar