En osjälvständig vinter

Nu är den årstid på inkommande som är fin med sina vita färger. Men ack så problematisk den kan vara om du t.ex. är rullstolsburen. Varför? Jo, snö och halka i stor dos gör att det är svårare att köra rullstolen, göra förflyttningar från t.ex. rullstol-bil m.m. (Är det is under rullstolen så glider rullstolen lätt undan under förflyttning.) Att hitta en parkering där man kan parkera bilen är inte heller det lättaste, då man ibland kan möta på snöhögar på parkeringsplatsen.
Sommartid klarar jag mig ofta själv då jag ska ut någonstans, men vintertid är det bra att ha t.ex. personlig assistent att ta till. Hen är också en trygghet i trafiken, ifall det händer något såsom t.ex. dikeskörning.
P.g.a dessa omständigheter som vädret kan ställa till med, så blir det lätt att man blir sittandes inomhus. Därför försöker jag vara så aktiv som möjligt under den tiden på året då vädret tillåter. Men t.ex. både studier(som jag börjat på med nu) och mitt jobb kan bli lidande p.g.a det här, om jag inte får det ordnat på något vis.
Jag är i alla fall tacksam att det finns medmänniskor som hjälper till ibland, och att jag har vänner som gör att jag kan vara lite aktiv i alla fall, även då snötäcket täcker marken i vårt samhälle. Och förstås mina fina personliga assistenter som gör ett gott jobb då de är med mig.
Lämna en kommentar