Biltvätt av min ”Chokladpralin”

Att pricka in biltvätt är inte det lättaste alla gånger då det ska ”klaffa” med både uppehållsväder och hjälpande händer.

Men häromdagen lyckades det, och ”Chokladpralinen” blev ren och fin både utanpå och innanför. Det att det tog bara halvtimme efter tvätt, så blev den kryddad med regnvatten, så kan man ju faktiskt se som så..den fick bara lite extra krydda på sig. Men lite irriterande var det dock, kan jag erkänna.

Som sagt, så då det gäller att få bilen ren så måste jag ha lite hjälp. Men jag kan även tvätta lite själv också, t.ex. instrumentbrädet och sidodörrarna. Nu då vi tvättade/städade bilen så tvättade jag också den del av vindrutan som jag nådde, och så fick assistenten ta resten.

Fönsterspray redo att användas

Det är så roligt då man kan göra något själv också, och ge en handräckning åt de personliga assistenterna(eller vem jag nu har som min hjälpande hand). För det mesta försöker jag göra allt jag klarar av själv, men ibland kommer lathunden fram i mig(eller om jag har bråttom någonstans), så då tar jag till extra hjälp.

Nu återstår att se hur länge bilen är åtminstone ”någotsånär” ren. Förhoppningsvis några veckor. Men jag kör ju inte mycket nu heller, så kanske det ska lyckas att ha den ganska ren t.o.m i flera månader. Det beror förstås på Corona situationen, när man kan börja röra på sig mera igen.

Lämna en kommentar