Besök hos pensionärer vid Solf församlingFör någon vecka sedan besökte jag en samling med pensionärer i Solf församling för att berätta om mitt liv som rullstolsburen, både ur positiv och negativ synvinkel. Ja, ni läste rätt, med rätt inställning i livet och med en skopa envishet samt ett bra nätverk runtom sig, så kan livet i rullstol också vara positivt. Och vad menar jag med det? Jo, med dessa inslag i livet så behöver man inte stänga in sig i sitt hem bara för att man har en funktionsnedsättning. Och det är det som jag vill berätta då jag är ut och föreläser.

Men samtidigt vill jag också berätta om de svårigheter som kan förekomma, t.ex. vad gäller tillgänglighet och hur man kan bli negativt bemött. Varför finns dessa tråkiga inslag i ens liv tro då? Först och främst tror jag att det beror på okunskap. Och därför vill jag sprida kunskap om hur jag har upplevt/upplever livet som rullstolsburen, för att förhoppningsvis göra okunskapen lite mindre i samhället då det gäller både kring personer med funktionsnedsättning och personer som är anhöriga till alkoholmissbrukare, som jag också föreläser om. Dessa omständigheter i ens liv har man inte kanske alltid valt själv, och har man valt det så är det inte lätt att prata om det och på så vis söka hjälp då man inser att man kanske skulle behöva hjälp och förståelse från samhället. Det tog länge innan jag vågade ta steget att våga börja prata om problemen jag hade i mitt liv, men då jag väl gjorde det så lossnade en hel del och jag började må bättre tack vare hjälpen som jag hittade.

Du är inte ensam om att må dåligt psykiskt i ditt liv, det finns hjälp och stöd att fås i form av bl.a samtalsstöd som jag har börjat erbjuda nu i.o.m starten av företaget MaskrosStina. Så, är du anhörig till alkoholmissbrukare, eller har någon sorts funktionsnedsättning ELLER är arbetslös i åldern 18-60 år, hör av dig om du behöver någon att prata med, så får du höra mera hur jag jobbar och så kan vi boka in en tid, om det känns som att jag är rätt person för dig.

Med en önskan om en fortsatt bra dag till er ?


Lämna en kommentar