Start av 4BT i Syd-Österbotten

Jag hade egentligen tänkt skriva det här inlägget igår, men då ”ramlade” jag över artikeln angående vallokaler, så därför kommer inlägget om 4 BT idag istället.

Igår var jag till Närpes för att bl.a delta i ett första möte i ett försök att starta upp projektet 4 BT (4 Betydelsefulla Timmar) i Syd-Österbotten. 4 BT är ett projekt som redan startats upp i Vasa trakten och går ut på att en person med funktionshinder (fysisk eller psykiskt) kan hitta en vän som följer med på olika fritidssysselsättningar såsom t.ex bowling.

 Vi var flera som deltog och diskussionen gick ”som på räls”. Bl.a vikten av samarbete föreningar emellan, frågan hur man kan nå ut till personer som vill ha en frivillig vän, diskuterades. 2 projekt som redan finns, bl.a Vän-cirkeln i Närpes, delade med sig av sina erfarenheter. Och så var förstås verksamhetsledaren Irene Bäckman på plats och bl.a berättade om projektet.

Innan vi avslutade diskussionen valde vi ut nästa mötestidpunkt, då vi fotsätter att spinna på våra idéer. Är du intresserad eller vet du av någon som skulle vara intresserad av att endera hitta en frivillig vän eller vara en sådan, så ta kontakt med Irene så guidar hon vidare.

Här finns webbadressen till 4 BT:s hemsida: 4 BT

Lämna en kommentar