Möte via internet


Tänk vad internet kan vara ett bra hjälpmedel då man av någon anledning har svårt att röra på sig. Ikväll hade jag ett planeringsmöte inplanerat i Vasa, vi skulle planera en riksdagsvals kampanj som jag är engagerad i. Men av en och annan personlig orsak så valde jag att inte åka men ändå kunde jag närvara tack vare Messenger. Ljudkvalitén var förstås inte den samma som att vara på plats, men jag snappade upp det mesta i alla fall. Och förstås så försvann den ”riktiga” känslan av att närvara. Men i alla fall så kände jag samhörighet med mina möteskollegor. Och på samma gång så sparade jag in lite personlig assistans timmar och km/bensin i ”Chokladpralinen”. Uppfatta mig rätt nu, jag tycker förstås inte att man ska behöva spara in personlig assistans timmar p.g.a att man har för lite till förfogande, men vad gör man i dessa spartider..Man orkar inte kämpa hela tiden för sina rättigheter, så är det tyvärr bara.

Mötet i sig gick bra, vi fick mycket behandlat så nu är det bara att ”tuta och köra” vidare med planeringen. Kandidaten som jag valt att hjälpa är Rebecca Åkers från Korsholm, en tjej som jag anser har ”skinn på näsan” och jobbar dessutom med frågor som jag anser är viktiga för mig. Och det kan ni säkert gissa åtminstone vad ena frågan är..det är förstås frågor vad gäller den funktionshindrades rättigheter i samhället. En annan viktig fråga för mig och som Rebecca vill jobba aktivt mot är kvinnovåld. Under mina år, då jag rört mig i kretsar där missbruk varit en stor del av människors liv, har jag kommit i kontakt med många kvinnor och barn som blivit utsatta för antingen fysisk eller psykisk våld. Den här målgruppen av människor är oerhört utsatta och det är oerhört viktigt att samhället gör allt för att skydda mot våld, såväl fysisk som psykisk våld. Därför är jag glad att Rebecca har det som ett av sina målgrupper.

Följ gärna Rebecca på hennes väg att försöka ta en plats i riksdagen där hon kan fortsätta jobba för dessa viktiga frågor. Och rösta på henne då dagen är här då det är dags att rösta.


Lämna en kommentar