Facebooks återgivande av den här dagens händelser kring flera år

”Den här dagen” funktionen som finns på FB kan vara både positiv och negativ känslomässigt. Av en och annan orsak så kan jag nu känna flera dagar, då jag läser inläggen på den sidan, att det är tungt. Tungt att bli påmind av saker som man kanske skulle ha lust att glömma. Då är det bra att man har vänner som man kan vända sig till, såsom jag hade idag då jag kände att jag behövde prata ut. Så då fick en kompis ett telefonsamtal av mig. En kompis som har en tendens att göra att saker och ting ser helt annorlunda ut då jag pratat med hen.

Men, det är, som sagt, inte bara negativa känslor man får av ”Den här dagen”, utan även minnen av fina händelser som man varit med.


Snart står även en större högtid för dörren, Valborg och 1 maj. Det kan också kännas tungt för människor, då det kommer uppdateringar av FB vänner som firat på ett eller annat sätt(socialt umgänge, god mat m.m.), medan den ensamma människan suttit i sitt hem utan dess mera sociala kontakter utåt. I en sådan situation har jag befunnit mig då jag var yngre. Är oerhört tacksam nu att ha vänner att umgås med, om lusten kommer på. Jag såg bl.a en statusuppdatering på FB om den kommande paraden med amerikanska bilar, vilken det kan fort hända att jag åker för att titta på. För dessa bilar och veteranbilar är härliga att se på då de tågar fram i sakta mak.

Lämna en kommentar