En vecka med lite allt möjligt..

är slut. Förutom det vanliga med jobb och en del terapier, så har jag också hunnit med en föreläsning om droger; en stark mamma berättade om sitt tonårsbarn som hon miste p.g.a. de förargliga drogerna som finns på marknaden. Förebyggande av drog- och alkoholmissbruk är något som jag anser är en viktig del i vårt samhälle. Och precis som föreläsaren sade; ensam kan ingen hjälpa alla, men alla kan göra något och tillsammans kan man göra mera. Jag får en obehaglig känsla när jag tänker på hur många värdefulla liv som går till spillo p.g.a. drogerna och alkoholen.

Helgen har jag spenderat med att bara försöka tanka lite extra positiv energi åt mig själv genom bl.a. en underbar hotellövernattning med god mat, bra musik av ett av mina favorit band Fernandoz. Som ”pricken över i”, så fick jag också lite skymte av ett annat, underbart dansband från Sverige, nämligen Thor-Görans. Ska bli så trevligt i höst att åka för att lyssna på dem, då de kommer till Österbotten igen. Summa sumarum av hotellvistelsen är att jag har fortfarande ett leende på läpparna då jag tänker tillbaks på början av den här helgen.

Den här dagen blev lite annorlunda än vad den brukar om åren, då jag var och kollade in amerikanska bilar här i byn, istället för att åka enda till Vasa för att se dem. Men, lika bra gick det (eller kanske t.o.m. bättre..det är nämligen inte så lätt alla gånger att vara i Vasa på 1a maj, då man är rullstolsburen, om man vill se något av paradernas ”huvudpersoner”. För det mesta så är det endast ryggar av folk man ser..) Efter paraden blev det kafferep hemma hos mig före jag tog ”Chokladpralinen” och åkte till en familjemedlem för att äta en god 1a maj middag.

Här kommer lite foton från veckan som gått:

Lämna en kommentar