En aktiv, rullstolsburen kvinna

Ja, det var rubriken på gårdagens föreläsning som jag höll på Girl Power dagen i Solhem, Övermalax UF. Smått nervös var jag före, vilket jag insåg att jag inte skulle behövt vara. Det var en fin publik som satt ”andäktiga” och lyssnade på mig då jag berättade om vilket aktivt liv jag haft/har. Samarbetet med en annan föreläsare gjorde också att både förberedelserna och tiden under föreläsningen, förlöpte bra.

Vad berättade jag om då? Jo, jag berättade t.ex. mitt stora intresse för dans sedan jag var barn, mina resor jag gjort under åren samt mina ”strapatser” i naturen. Då publiken fnissade till, kändes det som jag hade lyckats 🙂Jag tycker det är ett viktigt budskap det som jag försökte nå fram med till min publik, nämligen att ha en funktionsnedsättning betyder inte att man behöver sitta inom fyra väggar hela tiden, utan man kan resa, man kan vara föreningsaktiv, vara i naturen o.s.v. Det enda som behövs är viljan och medmänniskor som också är beredda att ta en med sig på ibland kanske lite våghalsiga färder. Kanske har nämnt det förut, men tåls att nämnas igen, jag är glad att jag har en familj som ”puffat ut mig”, som inte gömt undan mig, och att jag haft en personlig assistent som drog ut mig i naturen. Jag har många fina minnen p.g.a dessa personer.

Vill ni också att jag kommer och berättar om mitt liv, eller diskuterar enskilt, i grupp? Maila mig på stinao77@hotmail.com! Rubriken för dagen kan vara lite allt möjligt, det är bara fantasin som sätter stopp 🙂

Lämna en kommentar