Startskott för valår. Snart kommunalval.

FSD:s Startskott

Igår satt jag på en intressant skolning hela dagen lång, som handlade om politik och det stundande kommunalvalet som jag funderar på att ställa upp i.

Det var FSD(Finlandssvenska socialdemokrater) som stod som arrangör för skolningen och där var många fina anföranden. Två av dem som jag vill lyfta fram är Michaela Finne som gav bra tips på hur man ska göra sig hörd och sedd på some kanalerna. Den andra är redaktören för LL-Bladet, som gav tips på vad man ska tänka på när man vill skriva lättläst material.

Vad vill jag jobba för som kommunalpolitiker? Jo, jag vill lyfta fram frågor kring funktionsnedsättning, som t.ex. tillgänglighet och annan inkludering i samhället. Det att jag har fått chansen att vara med på lite allt möjligt i samhället och lite överallt, har gjort att jag mår bättre psykiskt. Och de chanserna vill jag att så många funktionshindrade som möjligt, ska få. Både som boende i kommunen, och som besökare i kommunen.

Så nu är det bara att rikta in sig på valjobbet. Jag har inte skrivit på några kandidatpapper ännu, men det lutar mot att det blir att göra det.

Till sist en liten uppmaning till alla som har funktonsnedsättning; gå med i kommunalpolitiken, det finns flera sätt att göra det på. Det behövs personer som har egen erfarenhet av funktionshinder, med i beslutsfattande!

Lämna en kommentar