Så var julen förbi, tomtarna och annan juldekoration har gått på årsvila

Idag har jag, tillsammans med min ena personliga assistent, städat bort julen. Lite vemodigt känns det, precis som det gjort varje år då tomtarna har gått till sin viloplats i skrubben. Men i år har jag också en liten känsla av att ”åh, snart är våren här”, och då känns det bättre.

Storstädning såsom t.ex. då juldekorationerna ska bortplockas, klarar jag inte själv, så då är det tacksamt att ha en personlig assistent till hands. Hen plockar bl.a bort jul väggbonader medan jag plockar bort tomtarna. Idag fick min favorit seriefigur Nalle Puh komma fram, och så även en tavla med texten ”du bär mirakler inom dig”, en tavla som innebär en del för mig.

Jag brukar sträva till att jag ska plocka bort julen på Tjugondedag Knut, och ibland lyckas det, ibland inte. Beroende på hur jag får min kalender att synka med både dagen och assistentens kalender. Att ha funktionsnedsättning och ha behov av hjälp så innebär en del planering. Men, för det mesta går det bra.

Så, nu är det bara att njuta av solen och vänta på en eventuell vår värme.

Ha en fortsatt bra vecka alla!

Lämna en kommentar