En stadsdag med kritiska ögon

I snövädret har jag spenderat några timmar idag i Vasa för att bl.a söka efter nya skor. Lite kontorsmaterial behövde införskaffas också.

Under min tid i staden så fick jag ta del av lite icke gästvänliga ställen, åtminstone om man är rullstolsburen. Första stället där jag inte kände mig så välkommen var på det nya köpcentret Espen, där jag först möttes av en kant som kan ställa till med förtret om det vill sig illa. Efter några steg in i köpcentret möttes jag av en icke-fungerande hiss, och där slutade mitt besök på köpcentret. Jag och mitt sällskap gick vidare och sökte vad vi letade efter. Borde inte en hiss i ett rätt nybyggt köpcenter fungera? Det lär dessutom inte varit första gången den krånglade, fick jag höra av säker källa.

Efter en stund blev vi hungriga och funderade länge på vart vi skulle gå för att få lite i magen. Då kom vi på att vi skulle prova på restaurang 1H+K, för ingen av oss hade varit där förut. Men varken jag eller mitt sällskap hittade något sätt att komma sig upp till restaurangen med rullstol, så där var det också att ”vända på klacken” och gå vidare.
Visst, jag erkänner, jag kan ha missat en ingång dit för jag skickade inte upp mitt sällskap till andra våningen för att fråga om det fanns annan ingång som var anpassat för rullstolar. Men..jag tycker att sådant kunde man informera om på en lapp vid trapporna, eller hur?


Så småningom var det dags att åka hem igen i snöyrvädret, med bl.a. nya skor i väskorna.

Jag vill be om ursäkt om jag har fel nu i det här med att man inte kommer sig till den här restaurangen med rullstol, men jag vill gärna veta i så fall hur man tar sig dit.


Lämna en kommentar